HTML

Mexikóváros, Oaxaca és ami közte van

Friss topikok

  • Mirjam61: Csodás helyeken jártatok, már megint :-) Remélem teleszívtátok magatokat napsütéssel és energiával... (2012.10.29. 20:21) Hierve el agua - forr a víz!
  • Nagymacska: Ezek az eddigi legjobb képek. Az a szarvasmarha nagyon kemény :)Ja a hegyen könnyű eltévedni, ráad... (2012.10.28. 20:04) Oaxaca, Mexikó szíve - Képekkel frissítve!
  • Bushman: @Nagymacska: Egy Dodge Attitude nevű "kocsi", aminek Hyundai ablakai és dísztárcsái vannak. Legnag... (2012.10.27. 04:07) Puebla
  • Bushman: @Nagymacska: Igen, ha külseje van, van belseje is :-) De azok a kamrák le vannak zárva a látogatók... (2012.10.25. 02:14) Teotichuacan, ahol az emberek istenekké válnak
  • Bushman: @Nagymacska: Törzskártyám már régóta van, ami iszunk az pedig ún. agua fresca, amely egy friss gyü... (2012.10.25. 02:09) Chapultepec park, Antropológiai múzeum

Címkék

Archívum

Coyoacan, az egyik legrégibb városrész

2012.10.21. 04:10 Bushman

Ma elmetróztunk Coyoacanba, ami egy gyarmati stílusú, nagyon kellemes városrész templomokkal, kis kávézókkal, éttermekkel, utcai árusokkal, mutatványosokkal...
Metrón csúcsidőben nem utaztunk még eddig, akkor ugyanis a nők és gyerekek az első kocsikban utaznak, ahova férfiaknak szigorúan tilos belépni. Amúgy rendőrök vannak majdnem minden állomáson, egy emelvényen állva figyelik az embereket és a kocsikban is szoktak utazni. A másik sajátossága a metrónak az árusok és kéregetők hada, akik minden megállóban kocsit váltanak és úgy próbálnak szerencsét. Az árusok mindennel próbálkoznak a torokbonbontól kezdve az CD-ken át (amiket természetesen iszonyatos hangerővel bemutatnak) a Hitler könyvekig. Ha többet vesz az ember persze mindig van kedvezmény.

Coyoacan nagyon hangulatos hely, és nehéz elhinni, hogy a világ legnagyobb városának része, nem messze a felhőkarcolóktól és a 2x4-5 sávos utaktól. 3 fő látnivaló volt: a Lev Trockij-ház, a Frida Kahlo-ház és a kézműves, illetve zöldség-gyümölcs piac. Trockij Mexikóban kapott politikai menedéket, Diego Rivera a híres festő közbenjárására. A háza, ahol élt és dolgozott és ahol egy jégcsákánnyal megölték, ma múzeum. Nagyon érdekes idegenvezetésen vettünk részt itt. Ezután Frida Kahlo házát néztük meg, ahol Diego Riverával, vagy ahogy ő hívta a békával élt (ez egyébként a képek alapján nagyon találó hasonlat).

A nap végén még tettünk egy kis sétát egy közeli botanikus kertben, ahol rengeteg fekete mókus éldegél.

Néhány kép a városnegyedről:

Mexikó 2. nap

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://11napmexiko.blog.hu/api/trackback/id/tr634860421

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nagymacska 2012.10.21. 21:17:02

Mi az oka, hogy a nőknek meg a gyerekeknek külön kell utazni?
Azért a mi mókusaink szebbek ^^
Elináék biztos örültek volna a sok gyüminek

További jó pihenést
A.T.S.

Bushman 2012.10.22. 02:27:56

@Nagymacska: Elsősorban biztonsági okai vannak a külön utazásnak, de ez csak csúcsforgalomban érvényes, amikor tömve vannak a kocsik.
süti beállítások módosítása